– Vi färskvaruspecialister finns alltid tillgängliga för att ge färska råd. Vi får inspel dagligen om vad som har kommit in och är alltid uppdaterade kring sortimentet. Sedan hjälper vi våra kunder med allt från just råvarutips till köksekonomi. Jag brukar även tipsa om vår smarta kalkylator på menigo.se och i appen MenigoGo. Det är ett superbra verktyg för att räkna på råvarukostnader och recept.
– Att välja råvaror i säsong, när de är som billigast och bäst. Och såklart, se till att du använder allt du köper, att vara kreativ i sin förädling så att ingenting behöver gå till spillo.
– Genom att erbjuda ett brett sortiment av färdigpreppade produkter så hjälper vi dig att effektivisera vardagen. Se oss som en extra person i köket som bidrar till att ni minimerar svinnet, arbetar mer hållbart och framstår som en attraktiv arbetsplats. Ta gärna hjälp av mig och mina kollegor så guidar vi dig i vårt förädlade sortiment.
I rollen som platschef för Färskvaruhallens nya produktionsenheten i Årsta får Andreas Andersson möjlighet att förena sin passion för mathantverket. Och samtidigt hjälpa sina tidigare kollegor och deras restauranger att växa.
120 olika artiklar färdigskuren frukt och grönt produceras varje dag i vår egen förädling. Nyttan? Ökad hållbarhet, jämnare kvalitet och kostnadsoptimering i köket.
LÄS MER HÄR
Bakgrund: Med sitt genuina intresse kring mat och råvaror och sin breda arbetslivserfarenhet från både Michelin-och kvarterskrogar hjälper färskvaruspecialisten Henrik Jildenäs dig till att hitta rätt i Menigos sortiment. Tillsammans med sin kreativitet och kunskap kring ekonomi blir han ett utmärkt bollplank för din verksamhet.
Färskvaruhallen Menigo erbjuder ett helhetssortiment av färskvaror till restauranger, storkök, hotell, barer och caféer. Frukt, grönsaker, kött, chark, fisk, skaldjur och deli. Ett brett utbud, spetsat med utvalda lokala produkter.